10 tips til en sikker firmahjemmeside
For at promovere din virksomhed, er det i dag nødvendigt at nå kunderne på flere platforme. En hjemmeside er en helt essentiel del af enhvers virksomheds markedsføring, så det gælder om at få kunder til at føle sig godt tilpas på din virksomheds hjemmeside.
Internt i firmaet er det centralt at opretholde et høj sikkerhedsniveau, specielt når det kommer til Jeres IT, data og hjemmesidefiler. Vi giver dig 10 tips til god websikkerhed her.
Vælg webhotel med SSL og backup-løsning
Vi har samlet 10 tips til en sikker firmahjemmeside så du ikke risikerer klager, eller ubehagelige og dyrebare konsekvenser ved tabte data eller kunder.
1. Vælg et webhotel med SSL
Når du skal vælge, hvilket webhotel der skal hoste din hjemmeside, er det en god idé at vælge ét med mulighed SSL. Det er en krypteret forbindelse, der er med til at sikre dine besøgende. SSL står for Secure Sockets Layer og er en krypteringskontrol, der sikrer, at kun afsender og modtager kan læse information, der sendes imellem dem. Hvis du udbyder et produkt sikrer SSL altså, at for eksempel dankortinformationer ikke kan ses af andre end dig og kunden.
2. Vælg et webhotel med backup-løsning
Du kender det helt sikkert. Hvis du har skrevet fire sider, som du skal bruge til en fremlæggelse næste dag, er det ubærligt, hvis din computer går ud og dit arbejde går til spilde. Eller endnu være hvis virksomheden står til at miste værdifulde data på kunder, leverandører eller lignende.
Derfor skal du sørge for at der tages backup af den data, der bliver indhentet via hjemmesiden. En del udbydere køre løbende og automatiske backups og du kan se hvilke, via henvisningen i punkt 1.
3. Installer et antivirusprogram
Det lyder simpelt og er det også. Du skal have et antivirusprogram. De bedste betaler du for, men du kan også få ganske udmærkede antivirusprogrammer ganske gratis. AVG antivirus fås både i en gratis og professional udgave. Det er en af de mest populære og bedste programmer på antivirus-markedet netop nu.
4. Tjek din computer for virus regelmæssigt
Scan din computer for virus i dit antivirusprogram, inden du arbejder på din hjemmeside, så der ikke bliver overført nogle former for vira. CCleaner er et gratis program der kan anbefales.
5. Undgå svindelnumre på mail
Der bliver sendt millioner af spammails ud hver dag, så pas på, at du ikke hopper på en falsk mail fra Skat, banker, Microsoft, eller hvor de ellers kan komme fra. Hvis du fx. åbner filer kan det hurtigt give hackeren adgang til flere informationer end du ønsker!
6. Beskyt din hjemmeside med et stærkt password
Dit efternavn, fødsesdato eller kones mellemnavn er ikke et godt password. Vælg et med tal, store bogstaver ,små bogstaver og specialtegn om -!?#¤. Gerne noget, der ikke giver mening for andre end dig, så det ikke så let kan regnes ud.
7. Hold dine enheder opdateret
Hackere udnytter huller i sikkerhedssystemer, og for bedst at kunne undgå det, skal du holde dine enheder opdateret. Både browsers, styresystem, programmer og plugins skal opdateres regelmæssigt.
8. Anvend 128-bit sikkerhedscertifikat
Der findes 40-bit og 128-bit sikkerhedscertifikater. Det henviser til længden af den nøgle, der bruges til at kryptere og dekryptere data fra din hjemmeside, og da 128-bit er den længste, er det også den sikreste
9. Brug altid kun én firewall
En firewall udvælger hvilke netværkspakker, der skal have adgang fra den ene side af firewall til den anden side. Det er en sikkerhedsforanstaltning, som sørger for at hackere og eksterne kilder ikke kan angribe din computer. Sørg for kun at bruge én firewall ad gangen.
10. Luk hjemmesiden, hvis du er blevet hacket
Hvis uheldet skulle være ude og du på trods af dine sikkerhedsforanstaltninger bliver hacket, er der ikke andet at gøre, end at lukke hjemmesiden ned indtil en ekspert har gennemgået det hele. Du ved ikke, hvilke fælder hackerne har lagt, så få en ekspert på opgaven skal alle sikkerhedshuller og svagheder bliver fjernet.
Se også: Guide til valg af nyt webhotel